TERMENI ȘI CONDIȚII PENTRU UTILIZAREA WEBSITE-ULUI ALCHEMICO.RO

 1. TERMENI ȘI CONDIȚII PENTRU UTILIZAREA WEBSITE-ULUI ALCHEMICO.RO

   

  1. Introducere

  Website-ul alchemico.ro („Website-ul”) este proprietatea S.C. MAKANI URBAN ALCHEMISTS cu sediul în Drumul Bercenarului 40, sector 4, București, România, având codul fiscal RO 45161716 și fiind înregistrată la Registrul Comerțului sub nr. 40/18973/2021.

  Scopul acestui document („Termeni și condiții”) este de a reglementa condițiile de utilizare a Website-ului de către vizitatori, precum și de a oferi informații relevante cu privire la serviciile și informațiile prezentate în Website.

  Utilizarea Website-ului implică acceptarea de către vizitatori a tuturor termenilor și condițiilor descrise în cele ce urmează.

  1. Condiții de utilizare a Website-ului

  Website-ul conține informații de prezentare a filosofiei din spatele produselor destinate comercializării sub numele de ALCHEMICO, precum și a informațiilor privind utilitatea și destinația acestor produse.

  De asemenea, Website-ul prezintă conținut scris de membrii echipei ALCHEMICO cu scop de informare a publicului relevant cu privire la specificitățile de consum și de producție ale produselor, precum și de încurajare a distribuirii de idei și rezoluții proprii inspirate din filosofia de brand.

  Informațiile cuprinse în Website au caracter general și orientativ cu privire la produsele ALCHEMICO.

  Un alt rol al website-ului alchemico.ro este sa ofere posibilitatea de comert online tuturor celor interesati de produsele din portofoliu.

  1. Dreptul de proprietate asupra conținutului Website-ului

  Vizitatorii au posibilitatea de a accesa informațiile puse la dispoziție pe Website numai în scop personal, prin afișarea acestora pe ecranul dispozitivului electronic al acestora sau prin descărcarea, stocarea temporară și folosirea fișierului descărcat.

  Prin acești Termeni și condiții, declarați că înțelegeți și acceptați faptul că S.C. MAKANI URBAN ALCHEMISTS este titularul exclusiv sau, după caz, utilizatorul legitim al tuturor drepturilor de proprietate intelectuală asupra conținutului Website-ului, inclusiv, dar fără limitare, asupra articolelor, textului, fotografiilor, ilustrațiilor, fișierelor audio și video, mărcilor comerciale și că nu veți folosi niciunul dintre aceste materiale în niciun mod, cu excepția cazului în care ați obținut acordul nostru scris prealabil.

  1. Obligațiile vizitatorilor cu privire la informațiile pe care le furnizează

  Vizitatorii au obligația să se asigure că orice material sau informatii transmise sau încărcat pe Website sunt legale, decente și adevărate, că respectă toate legile și reglementările, că nu încalcă drepturile de proprietate intelectuală sau alte drepturi ale noastre sau ale terților, că nu sunt defăimătoare, nu conțin informații false sau erori și că nu conțin viruși informatici sau alte programe malware. Vizitatorii răspund în mod exclusiv pentru materialele sau informatiile pe care le furnizează.

  1. Prelucrarea datelor cu caracter personal

  Prin intermediul Website-ului sunt colectate anumite date cu caracter personal. Puteți consulta informațiile privind prelucrarea datelor cu caracter personal accesând documentul Politica de confidențialitate.

  1. Limitări ale răspunderii pentru MAKANI URBAN ALCHEMISTS

  Website-ul poate conține linkuri către website-uri și resurse care nu sunt deținute de MAKANI URBAN ALCHEMISTS. În consecință, vizitatorii înțeleg și acceptă că MAKANI URBAN ALCHEMISTS nu are niciun control asupra acestor website-uri și resurse și că nu va răspunde, în niciun fel, în ceea ce privește disponibilitatea website-urilor sau pentru conținutul, mesajele publicitare, bunurile, serviciile, programele software, informațiile sau alte materiale disponibile pe website-uri sau prin intermediul lor.

  Acest Website are un rol de informare și de exprimare liberă cu privire la experiența ALCHEMICO și nu oferă recomandări sau consultanță cu privire la alegeri de consum sau decizii de viață.

  Informațiile nu sunt furnizate în cadrul unui raport juridic contractual și nu se vor substitui unuia. MAKANI URBAN ALCHEMISTS nu își asumă nicio răspundere pentru orice daună care poate rezulta din bazarea pe informațiile sau materialele publicate pe Website.

  Pentru a obține clarificări cu privire la informațiile publicate pe Website, vă rugăm să contactați echipa ALCHEMICO.

   

  1. Magazin online – comanda, plata, livrare si conditii de retur

  Orice vizitator al alchemico.ro poate decide sa isi comande produsele disponibile online.

  Pentru aceasta se emite comanda folosindu-se de functionalitatea de shop online, selectand produsele de interes si cantitatea Dorita.

  Pentru moment, livrarea se opereaza pe teritoriul Romaniei prin operatori nationali de curierat si/sau distributie. In cazuri exceptionale, se pot livra comenzi in afara tarii.

  Durata sau timpul estimat de livrare este de maxim 4 zile lucratoare, exceptand perioadele de sarbatori legale cand acesta se poate prelungi din pricina aglomerarii liniilor de curierat si/sau distributie.

  Traseul coletului se poate urmari prin AWB care se poate pune la dispozitia cumparatorului la cerere prin contact@alchemico.ro.

  Produsele vor fi ambalate cu asigurarea ajungerii la destinatie in perfecta stare. In cazul unor deteriorari cauzate de operatorul de curierat / distributie, se poate semnala acest lucru la contact@alchemico.ro si se va retrimite o comanda cu anuntarea prealabila a noilor conditii de livrare si plata. Produsele pot fi insotite de documentele necesare acestora sau pot fi puse la dispozitia cumparatorului in format electronic.

  Toate comenzile de pe site-ul alchemico.ro se vor face prin plata online folosind orice card bancar acceptat de NETOPIA Payments prin sistemul securizat oferit de acestia. Procesul de plată se realizează prin introducerea datelor cardului pe pagina securizată de plată, pas urmat de autorizarea tranzacției prin sistemul 3D Secure. După revizuirea și salvarea comenzii, clientul este redirecționat pe o pagină securizată de plată, pentru a introduce detaliile cardului, iar dacă acestea au fost introduse corect, clientul este redirecționat pe pagina de autorizare a tranzacției prin sistemul 3D Secure. Pentru autorizarea tranzacției prin sistemul 3D Secure clientul trebuie să folosească parola statică stabilită cu banca emitentă a cardului, sau să autorizeze tranzacția din aplicația bancară. Mai multe detalii și informații privind sistemul securizat de plată online sunt disponibile pe pagina partenerului nostru NETOPIA Payments.

  Anularea unei comenzi se poate face in maxim 10 ore de la plasarea ei prin contact sau sms la 0728 886 742 cu identificarea comenzii anulate cu data emiterii, nume si prenume, continut si valoare. In acest caz, daca plata a fost efectuata, contravaloarea comenzii se va returna in contul platitorului dupa validarea contului bancar.

  Comanda nu mai poate fi anulata dupa cele 10 ore, intrucat ea poate intra in procesare si va genera costuri.

  Produsele se pot returna doar in cazurile in care ele se trimit exact in starea in care au fost expediate, cu verificarea acestui aspect la returul in fabrica; ulterior se va demara si procedura de ramburs a sumelor platite. Pentru demararea unui proces de retur care are loc dupa 30 de zile calendaristice de la livrarea coletului / coletelor, comanda se poate returna doar printr-o justificare acceptata de catre operatorul acestui website si care pot motiva acest demers din partea consumatorului. Solicitarea se va trimite insotita de datele de identificare a comenzii si eventualele explicatii la contact@alchemico.ro.

   

  1. Legea aplicabilă

  Termenii și condițiile sunt guvernate de legea română. Orice litigii care decurg din sau în legătură cu Termenii și condițiile vor fi adresate instanțelor judecătorești competente din Romania.

  1. Modificarea Termenilor și condițiilor

  MAKANI URBAN ALCHEMISTS își rezervă dreptul de a modifica în orice moment conținutul Termenilor și condițiilor. Modificările aduse vor produce efecte începând cu data publicării pe Website.

  Această versiune a Termenilor și condițiilor este valabilă începând cu data de 10 aprilie 2024.